Yazar : Komisyon
E-Kitap : PDF
EDİRNE CAMİLERİ VE SELİMİYE SEMPOZYUMU

Komisyon

Başkanlığımızca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. 2021 yılı etkinlikleri kapsamında, İslam medeniyetinin önemli mimari eserlerini bünyesinde barındıran, Türkiye’nin Balkanlar’a açılan kapısı Edirne’de, 1-2 Ekim 2021 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde “Edirne Camileri ve Selimiye” konulu ulusal bir sempozyum düzenlenmiştir. Söz konusu ilmi toplantı; “Selimiye Camii” başta olmak üzere pek çok tarihi olaya şahitlik etmiş cami ve külliyeleri; içerisindeki dini, kültürel ve sosyal mirası da dikkate alarak incelemeyi ve yeni nesillere tanıtmayı hedeflemiştir. Eser, başta Selimiye Camii olmak üzere Edirne camilerinin kadim tarihine ve şahit olduğu değişime ışık tutmakta, bünyesinde barındırdıkları kültür mirasının bilhassa Türk- İslam sanatları açısından tanıtımına katkı sağlamakla birlikte, medeniyetimizdeki eşsiz değerini ve toplumsal fonksiyonlarını din hizmetleri ekseninde mercek altına almaktadır. Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu, bu zengin kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak açısından önemli araştırma ve tebliğler ihtiva etmektedir.