KategoriResmi
Yazar : Komisyon
Yayın Evi : DİB
Basım Dili : Arnavutça
E-Kitap : PDF
Arrow
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED'İN İNSANLIĞA SESLENİŞİ (ARNAVUTÇA BROŞÜR)

SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED'İN İNSANLIĞA SESLENİŞİ (ARNAVUTÇA BROŞÜR)

Komisyon

KİTAP HAKKINDA

Kjo broshurë ka të bëjë me “Hutben e Lamtumirës”, fjalimin e fundit të Pejgamberit (s.a.s.) drejtuar të gjithë muslimanëve në Mekë. Ky fjalim drejtuar muslimanëve është një deklaratë e të drejtave të njeriut që përfshin të drejtat dhe liritë themelore që shqetësojnë të gjithë njerëzit e botës. Në këtë hutbe, e cila është përmbledhje e Islamit, është deklaruar se të gjithë njerëzit janë të barabartë pavarësisht nga raca, ngjyra dhe klasa. Deklarohet gjithashtu paprekshmëria e pasurisë dhe e jetës, fundi i gjakmarrjes, shfuqizimi i kamatës (interesave), besnikëria ndaj amaneteve dhe borxheve, ndalimi i tradhtisë bashkëshortore dhe respektimi i të drejtave të grave.