Yazar : Dib
ISBN : 9789751962461
E-Kitap : PDF
CAMİ VE GENÇLİK

“Cami ve Gençlik” adlı eserde; caminin maneviyatı ile gençliğin enerjisini buluşturmak, gençlerin camiye olan ilgisini arttırarak camiye aktif katılımlarını sağlamak ve caminin gençliğe kazandıracakları konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Ayrıca eserde, camilerde görev yapan görevlilerimizin gençliğin ruh ve gönül dünyasına ulaşabilecek, dilinden anlayarak onlara hitap edebilecek yeni bir üsluba kavuşmalarını sağlamak amaçlanıyor. Eser, hedeflerini ve amaçlarını yerine getirebilmek için gençliği farklı açılardan inceliyor. Bazı peygamberlerin gençliğinden bahsediyor, son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.s.) gençlerle olan ilişkisine yer veriyor. Asr-ı Saadette hepimizin içini ısıtan aynı zamanda duygulandıran bir genç sahabinin hayat hikayesini anlatıyor. Sonra bakışını çağımıza çeviriyor ve gençlerin inanç krizini içinde yaşadığımız dönemin zorlukları içerisinde ele alıyor. “Ömür ile imarın aynı kökten gelmesi bize göstermektedir ki imar ile geçmeyen bir ömür, ömür değildir. Allah insanlara yeryüzünü imar etme görevi vermiştir. Yeryüzünü imar etmek ise önce kişinin kalbini imar etmesinden geçer. Her insan kendini imar edebilmek için imanın ardından ibadete, camiye muhtaçtır.” Bu doğrultuda cami ekseninde bir gençlik inşası hedefleyen eser, cami gençliğinin ne anlama geldiğini ve nasıl olması gerektiğini gözler önüne seriyor. Peygamber Efendimizin “neşeyi ve süruru Rabbine ibadette arayıp camiyi kendi evi kılan” ideal gencini daha iyi anlayabilmek adına eser okuyucularını bekliyor.